söndag, februari 6

Sammanfattning

Charter: Inte alls så hemskt som jag kom ihåg. På hemresan fick vi ha med vagnen till gaten och mina knän tog inte genast i stolen framför. Flygplansbrummet gjorde att man inte hörde en massa finska, utan typ bara det man själv sa. Försås var planen proppfulla så vi fick ingen extra plats, men annars bra. Att åka charterbussen till hotellet var också helt ok, då fick man lite nyttig info som var helt bra för oss som nu inte alls var insatta. Mat fick vi gratis en gång men man hamna betala för all dricka, till och med vattnet! Och för hemresan som var en timme försenad fick vi inte alls nån förklaring eller ursäkt. Stön. Och fulla människor och människor med stark parfym är så mycket mera störande flygpassagerare än småbarn!

3 timmars tupplur på ditresan!
Framme!
Åker buss.

Maspalomas, Gran Canaria: Det positiva var vädret. Sol hela tiden ju. Negativa var vinden och jag trodde att det alltid är så blåsigt men tydligen är det inte så. Stranden försod jag mig heller inte alls på, där var massa stora stenar vi vattenbrynet. Strandpromenaden med restauranger i maspalomas var mysig men sen tycker jag inte att där fanns så mycket mer. Billiga taxin var ett plus. Maten var sen igen rätt lika prismässigt som i Finland. Playa del ingles ser jag som världens turisthelvete på jorden. Uj. Men Puerto de Mogan var megamysigt.

Maspalomas stranden en mulen dag.
Lite soligare, Arthur jagar fåglar, här också stenar.
Strandpromenaden. Arthur fick en boll.
Puerto de Mogán. Arthur sku inte somna. Och jag har börjat se gravid ut, nu i vecka 27.
Puerto de Mogán.
Playa de Mogán. Sku ha farit och simma om jag haft simkläder med. Arthur lekte nog i vattenbrynet och satt sig i misstag så byxorna blev våta.


Club maspalomas 1, bungalowen: Perfekt boende för oss. Arthur kunde tassa på ute och titta på katter och fåglar och vi hade vollyboll plan riktigt utanför oss där vi kasta boll. Negativt var att allt kosta. Att titta på tv var 1,5 för 1h och internet var 2 euro för halv timme, och allt satts in som mynt. Städigt, grönt och rätt lugnt (lite fulla svenskar bara).
Går på bungalowområdet.
Vår terass. BollplanOch Arthur drog mig hela tiden i håret!


Maten: Vi åt nog rätt mycket ute, men inte nu de 5 gånger per dag som Arthur äter. Han åt också konstigt hela resan så det var lite svårt att ha koll. Hitta som tur lite spanska ställen så att det nu inte bara blev pizza, pasta eller mc donalds. Nya bekantskaper för Arthur var croissanter, sockrad yoghurt, franskisar, olika juicar.

Ungen älskar pasta så dethär var en perfekt bungalowmåltid. På mornarna fick han elovena pikapuuro.


Sista dagen åt jag och Micke som kungar vid lunchtid (för då kunde vi äta ifred). Tapas att börja med, paella som huvudrätt och passligt tills Arthur vakna en bananasplit. Han satt handen i grädden och klaga åt Micke och ville inte ens ha banan. Gott var det.

Resans floppar: Mitt hår och Arthurs kläder. Han matcha typ aldrig, speciellt på grund av den grymma solhatten, och att alla kläder genast blev smutsiga. Hoppas han inte får traumor av den när han ser foton från resan när han är äldre.

2 kommentarer:

Lee sa...

Haha! Han e så söt Arthur! O vad stor han ha blivit! Men alltså, bodde ni på två olika ställen eller e dt ba ja som missat nåt? Kan du int lägga upp en bild på din mage? Ja typ glömmer bort hela tiden att du e gravid :P

Michaela sa...

Nä, vi bodde nog bara på ett ställe. Besökte det andra stället för en dag och sku nog hellre ha bott helt där. Och Arthur börjar bli stor, och magbild ska jag å lägga upp, bara nån (Micke) sku kunna ta en sån.