torsdag, maj 26

Varför ej ersättning?

Min blogg låter mig inte svara på kommentarer (eller logga in på låsta bloggar), men nog skriva inlägg, så det blir svar här.

Peppe
fråga varför jag inte vill ge ersättning åt mina barn.

Orsaken är inte för att jag tycker att bröstmjölken är så ren och därför så bra. Försöker nog ge så ren mat som möjligt åt också Arthur, men nu får han också färdiga saker och snabbmat ibland.

Jag vill helamma för att jag vet att det borde funka och att det här är helt normalt, har läst för mycket om det och kan därför inte påstå att det inte funkar eller att mjölken är slut. Sen är jag också rädd att min knappa mjölk börjar minska om han får ersättning, och det är lättare att inte vara beroende av flaskor och burkar. Sen så är en stor orsak också ekonomisk. Vill inte betala för nåt som man kan få gratis. Sen vill jag på resa på hösten och vara på stugan på sommaren och vill inte släpa med flaskor och burkar då. Så det är nog mest bekvämlighet det är frågan om, och för att jag VET att det funkar, och för att ersättning blir dyrt och krångligt (ifall mjölken minskar massor).

5 kommentarer:

Jill sa...

Jag hade samma problem med kommentarerna. Om du har Google Chrome installerat, prova att använda det, det fungerar i alla fall för mig (som du ser).

Katarina sa...

att amma är så lätt.... håller helt med dig Michaela. När man fått den fina gåvan med mycke mjölk så skall man njuta av de också :-) Har man för mycket kan man ju donera de till sjukhuset, de gjorde jag första gången och de kommer jag säkert gjöra pånytt så länge jag får lika mycke mjölk.

Pia sa...

Jo men nu skrev du ju att amningen funkar och det är så lätt.. Förra inlägger stod det att babyn e missnjd och det inte finns tillräckligt med mjölk om kvällen.

Hur som haver, sålänge babyn är den som är nöjd är väl allt som det ska. Att amma är ju det bästa, men ifall babyn är nöjdare och inte längre hungrig med en skvätt ersättning som extra på det är det inte självklart vad man väljer då?

Peppe sa...

Tack för svaret! Jag är absolut ingen amningsmotstpndare bara nyfiken och intresserad.

Men det jag undrade över var kanske mer om man tycker att bröstmjölk är ren (förresten så har mamman som minst gifter i sig medan man ammar eftersom kemikalier och gifter åker ut med bröstmjölken. Miljögifter binds i fett och förs över till barnet via bröstmjölk) fortsätter man sedan att mata barnet med enbart ekoprodukter för att det i fortsättningen också ska få så ren mat som möjligt?

Michaela sa...

Jill: Nu tror jag att det funkar igen. Jee!

Kati: Instämmer nog inte i att det är så lätt, krångligt är det, speciellt då man har knappt med mjölk. Sku vara skönt om det fanns massor så att man kunde frysa in.

Pia: Vet du jag är bara otydlig =) Ammar oftast när jag skriver så det blir inte så fiffit formulerat. Försöker här igen: På kvällen är han missnöjd, väldigt, och har nu därför i två kvällar fått ersättning och blivit nöjd. För mig är det också viktigast att han hålls nöjd, förr i världen sku ha säkert ha fått skrika, men nu så finns det ju alternativ, så inget fel med det. Det att jag sen vet att det är normalt med så mycket ätande på kvällen och att man ändå ska utstå det (och tex gå och skumpa på babys i halvtimme) gör att det är svårt för mig att ge ersättning, liksom jag vet att det är så det normalt är och det känns som att jag måste konstatera att jag ger upp/orkar inte när han får tillägg. Rätt dumt egentligen för alla är nöjdare när han får det. Så det borde vara självklart.

Peppe: Jag kan tänka mig att du är intresserad, också från ett jämnställdshetsperspektiv kanske. Och jag hade ingen aning om det där med miljögifter och det, är egentligen inte alls insatt i hur ren mjölken är, tänker väl bara att det är det naturligaste att göra. Och vi har ingen ekomat så jag är nog fel person att svara på frågan.