tisdag, augusti 30

Helt lika

4 dagar före Arthur blev 4 månader fick jag nog och börja mata potatis i Arthur. Om 6 dagar blir Sander 4 månader och jag kan nog konstatera att det inte var matbrist som det var frågan om med Arthur, utan nåt annat. Typ klängperiod, som med Arthur. För vet inte hur många gånger jag stigit upp och vandrat med Sander inatt och hur många gånger jag gett ersättning. Känns som om det hela tiden var nåt. Och nu sku det ju vara så behändigt med mjölk i brösten (ammar typ en gång/dag än) för det är ju så svårt att veta om det är hunger eller nåt annat som det pips om.

Så ja. Mina pojkar har nog betett sig helt lika vid 4 månaders ålder. Och ätande jaa (sörjer nog amningsslutet ännu rätt mycket och tycker jag gav upp för lätt). Sander äter fortsättningsvis hela tiden, tydligen var det inte brist på mjölk när han hela tiden ville ha mat utan han äter så. Han drar typ 100 ml i gången och äter max med 2,5 h mellanrum dagtid, oftast med 1,5 h mellanrum. Enda flaskan han inte spyr mängder av är avent flaskan med minsta flödet, om han dricker mera än 100 ml så kommer också allting upp. Hans mage har blivit rätt trög av ersättning så kommer snart att börja med smakportioner. Kanske morot och plommon till en början. Och sen ska väl å flaskbarn börja få mat vid 4 månader?!

Och idag sku jag ha behövt dagsvila. Hann just lägga ner mig, stänga ögonen och nästan slumra till när Sander vakna. Yes! Och Micke kommer hem inatt först.

2 kommentarer:

marica sa...

det är så svårt det där med när ska de få mat. Mina barn har varit en helt ett flaskbarn, andra ett halvt flaskbarn och de har båda börjat med mat vid 4 månader, eller kanske lite före tom. Vi började med potais/plommon mix. det uppskattades här. :)

Michaela sa...

Det är lite svårt jo, för man "får" ju helt själv bestämma=) Jag tror på att mina pojkar vill växa snabbt och därför behöver mat ren rätt tidigt.