måndag, juli 16

Bra med sparkcyklar

Vi låna på biblioteket boken minun liikennekirjani åt Arthur. För att citera vad där står:

"On hyvä hankkia sellainen pyörä, jonka selässä istuu suorana. Sellainen on liikenteessä turvallisin.

Vältä apupyöriä. Jos käyttää niitä, ei opi tasapainoa alusta asti oikein. Aloita mieluummin potkupyörällä tai tasapainopyörällä!"

Och jag har nu funderat hela sommaren om Arthur ska få en större sparkcykel (för Sander vill hela tiden ha hans) eller om vi ska köpa en riktig cykel med stödhjul. Men med infon från barnboken så har jag bestämt att det blir en större sparkcykel och sen när han är lite större så en helt vanlig cykel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag gick i samma tankar för en månad sedan. men så hittade jag en begagnad 12-tums cykel utan stödhjul för 35 euro och gav den åt Vida. det tog två minuter och så kunde hon cykla utan stöd. nu far hon omkring som bara den. det svåra är att bromsa och att starta. hon vill bromsa med att sätta fötterna i marken, vilket fungerade med sparkcykeln, men inte med den här. Sen är det en helt annan sak att hon ju inte på något sätt är färdig för att röra sig i trafik, så man springer ju nog efter med hjärtat i halsgropen.
H: milla&vida

Michaela sa...

Va roligt att höra av dig! Har funderat hur ni har det, du "försvann" också från facebook så nu vet man inget om er.

Men oj med detdär cyklande! Det låter helt otroligt. Men bra sku det ju nog vara om hon kunde bromsa, för då är det ju helt lika som att funktionera med sparkcykel i trafiken.

Det bästa sku ju vara om vi sku ha nån cykel han kunde prova med och sen se om det alls funkar. Sen är han inte så beredd på att prova nytt och det tar länge innan han ens går med på att försöka (han ska kunna före han gör nåt). Kanske jag också borde börja jaga nåt begagnat...

Å så måste jag igen fundera =)